Eulogy Jan Wobben (Oct. 5 1949 – April 3 2011)

Posted on: April 7th, 2011 by KAZZ Show   |   1 Comment

(English version below)

In de nacht van zaterdag op zondag overleed Jan Wobben, 61 jaar.

De laatste 8 jaar heb ik Jan leren kennen als de gedreven kracht van de NIX BBBluesclub in Enschede, die hij samen met zijn jongere broer Chris runde.

Jan was een aimabele man, die nooit in het middelpunt van de belangstelling wilde staan. Behalve dan als hij de optredende artiesten moest aankondigen. En dat deed hij met veel gevoel voor humor.

Jan maakte ook mooie foto’s. In mijn archief zitten hele mooie. Heel bijzonder was het dat Jan vorig jaar nog een hele serie uit zijn archief tevoorschijn toverde van het re√ľnie optreden van Eternal Flame in 2003 (ze staan op de site onder Views).

Toen ik eind 2002 voor ik eerst in de bluesclub kwam, was ik al een paar jaar gestopt als zanger. Ik woonde een paar jamsessies bij en kreeg wel zin om mee te doen. Maar ik kende helemaal geen bluesliedjes. Ik vertelde dat aan Jan en hij zei: “Kazz, dan doe je toch maar wat. Kom op!” En dat deed ik. En afloop kwam Jan naar me toe: “Jongen, goed gedaan. Kom de volgende keer maar weer langs.”

Inmiddels zijn er vele jamsessies geweest, waar ik aan mee heb gedaan. En altijd was er het enthousiasme van Jan. En hoe hij mij soms introduceerde als “onze Kazz.” Vond ik altijd heel fijn.

En nu neem ik afscheid. Het was fijn je gekend te hebben. Jan, bedankt. Bedankt dat je mij weer aan het zingen hebt gekregen.

The Blues goes on!

English:

This weekend Jan Wobben died, aged 61.

The past 8 years I have known Jan as the driving force behind the Nix BBBluesclub in Enschede, together with his younger brother Chris.

Jan was a kind person, who never stood in the spotlight, except when he had to announce the performing artists. Which he did with his sense of humor.

Jan also was a good photographer. It was very special when he last year came up with a series of pictures from the Eternal Flame reunion in 2003 (which you find on this site under Views).

When I first visited the bluesclub in autumn 2002, I had quit singing for some years. After attending some jamsessions, I felt like singing again, but I didn’t know any bluessongs. I told Jan and his reply was: “Kazz, then just improvise, come on.” After the jam Jan came up to me saying “Boy, well done. Come along next time.”

Many jams have gone by since then. And always there was Jan’s enthusiasm, sometimes introducing me as “our Kazz”, which made me feel good.

And now I have to say goodbye. It was fine to have you known. Jan, THANKS. Thanks for making me sing again.

The Blues goes on!

One Response

  1. Morra says:

    Oh Kazz nu lees ik dit pas en ondanks dat ik Jan amper als persoon heb gekend wil ik zeggen: heb taers up my eyes,what a fine way of expression…